Υποστηρίζω το Σκυριανό Άλογο

Translate this page

Νέα

Πρόγραμμα Ημερίδας Ιουν 2015

shc_logo.jpg‘Ο ρόλος της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου ως επίσημος φορέας πιστοποίησης-Αξιολόγηση και διαχείριση της φυλής’

Σκύρος, 21 Ιουνίου 2015, 11:30π.μ,  Ξενοδοχείο ‘Περιγιάλι’

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 11:30-12:00   Προσέλευση/ Καφές
  • 12:00-12:15   Χαιρετισμοί
  • 12:15-12:30  Συνοπτική παρουσίαση των δράσεων της Ένωσης Νίκος Κρητικός, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης
  • 12:30-13:00  Φαινοτυπικά χαρακτηριστικά του Σκυριανού Αλόγου Ευστάθιος Κατσαρέλιας, εκτροφέας Σκυριανών Αλόγων 
  • 13:00-13:30   Έκθεση και αξιολόγηση του Σκυριανού Αλόγου Νίκος Κωστάρας, Ιππολόγος
  • 13:30-14:00   Διάλειμμα/Καφές
  • 14:00-14:30   Προοπτικές γενετικής αξιολόγησης και διαχείρισης του Σκυριανού Αλόγου Αντώνης Κομινάκης, Αν.Καθηγητής Γ.Π.Α.
  • 14:30-15:00   Ελεγχόμενη αναπαραγωγή Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Γεωπόνος    
  • 15:00-15:30  Επανένταξη του αλόγου στο φυσικό του βιότοπο Amanda Simpson, εκτροφέας Σκυριανών Αλόγων
  • 15:30-16:00  Συζήτηση-Συμπεράσματα

Αποτελέσματα Ημερίδας Ιουνίου 2015

σκυροσ"Ο ρόλος της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου ως επίσημος φορέας πιστοποίησης-Αξιολόγηση και διαχείριση της φυλής"

Την ημερίδα οργάνωσε η Ένωση Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου, χρηματοδοτούμενη από Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την ημερίδα άνοιξε η Ελένη Βοντετσιάνου, γεν.γραμματέας της ‘Ενωσης.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, απηύθυναν ενδελεχείς χαιρετισμούς ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και ο Κώστας Παπαϊωάννου, πρόεδρος της ''Αμάλθειας'', οργάνωση για την προστασία των αυτόχθονων φυλών της Ελλάδας.

Το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μακρά συζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα...

Γενική Συνέλευση

skyros-festival/horse2.jpgΣτις 28 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου. Η Ένωση αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπούς που αφορούν στην καταγραφή, τήρηση του γενεαλογικού βιβλίου, διάσωση και εν γένει ανάπτυξη της σπάνιας φυλής του σκυριανού αλόγου. Στη συνέλευση παρευρέθησαν και ιπποτρόφοι εκτός του σώματος της Ένωσης, οι οποίοι ενεγράφησαν ως μέλη.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-SOS:Καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης

1279523946_skyros_7_copy.jpgΕν έτει 2010, όταν η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχική και επείγουσα φροντίδα, στη Σκύρο δρομολογείται η εγκατάσταση εννέα αιολικών πάρκων, 111 ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 330 MW.

Το έργο αυτό θα μετατρέψει τη Νότια Σκύρο σε αμιγώς βιομηχανική περιοχή, με άμεσο και μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή ενός ολόκληρου οικοσυστήματος, με διαπιστωμένες καταστροφικές συνέπειες στο όλο περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα >>

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΡΙΑΝΑ ΑΛΟΓΑΚΙΑ

Θετική εξέλιξη είχε η εξέταση της αίτησης αναγνώρισης, της « Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου» με έδρα την Σκύρο, ως φορέα αναπαραγωγής των αλόγων της φυλής, σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου που υποβλήθηκε από την Ένωση στις 28/07/2014 στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Αθηνών.

Η πρωτοβάθμια επιτροπή αναγνώρισης φορέων που καταρτίζουν ή τηρούν γενεαλογικά βιβλία ιπποειδών , ύστερα από συνεδρίαση στις 17/10/2014 στα γραφεία του Κ.Γ.Β.Ζ Αθηνών κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι η Ένωση πληρεί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την αριθμ.314710/1993 Υπουργική Απόφαση για την αναγνώριση της ως Επίσημος Φορέας Αναπαραγωγής Σκυριανών Αλόγων.

Το παραπάνω αποτέλεσμα είναι το επιστέγασμα μίας σειράς ενεργειών των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης , από το 2006 έως σήμερα. H Ένωση είναι υπεύθυνη για την διαχείριση του πληθυσμού του Σκυριανού Αλόγου σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατώντας ενημερωμένο το γενεαλογικό βιβλίο της φυλής. Κανένα άλογο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ως Σκυριανό, αν δεν το εγκρίνει το Δ.Σ. της Ένωσης με βάση τους Εσωτερικούς Κανονισμούς , που είναι κοινοί για όλα τα μέλη της . Η Σκύρος, με τις δράσεις των μελών της Ένωσης, αποκτάει των απόλυτο έλεγχο στην επιτήρηση της Φυλής και συνεχίζει να κρατά τα ηνία του Σκυριανού Αλόγου με ανιδιοτελείς σκοπούς που εντοπίζονται στην καταγραφή, την τήρηση γενεαλογικού βιβλίου, την διάσωση, την προώθηση και την ανάπτυξη της φυλής

Διαβάστε περισσότερα...