Υποστηρίζω το Σκυριανό Άλογο

Translate this page

Η Σκύρος

Η Σκύρος είναι ένα νησί του Αιγαίου που ανήκει γεωγραφικά στις Βόρειες Σποράδες και διοικητικά στην  Εύβοια. Ένα νησί με ιστορία αιώνω. Η παράδοση τα ήθη και τα έθιμα της Σκύρου μαρτυρούν τις αρχαίες καταβολές της, ενώ στα μουσεία της υπάρχουν τεκμήρια και μνημεία του σπουδαίου παρελθόντος της.

Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και το τουρισμό. Η Σκύρος φημίζεται για τα μάρμαρα και τα ζωοκομικά προϊόντα της. Τα ιδιότυπα χειροποίητα σκυριανά έπιπλα τα συναντάμε στα σαλόνια της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Χαρακτηριστικά είναι τα σκυριανά κεντήματα, με ποικιλία στα θέματα και στους χρωματισμούς. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει  κι η αγγειοπλαστική. Η Σκύρος παράγει ακόμα μέλι, αρκετά φρούτα, μυζήθρα κι εκλεκτά κεφαλοτύρια.

Η Σκύρος είναι ένα νησί με πολύ πράσινο και πολλές φυσικές ομορφιές, που εναλλάσσονται και δημιουργούν μαγευτικά τοπία. Είτε αναζητάτε προορισμό για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, είτε διακοπές γεμάτες δραστηριότητες και περιπέτεια, η Σκύρος προσφέρει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα. Εδώ θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Παραλίες με πεντακάθαρα νερά, με αμμουδιές ή  βότσαλα, όμορφα τοπίαι με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Επίσης μοναδικού φυσικού κάλους και σημαντικού οικολογικού ενδιαφέροντος περιοχή είναι το νότιο κομμάτι της Σκύρου(Κόχυλας το «Βουνό» των Σκυριανών), η οποία προσφέρεται για εναλλακτικό περιπατητικό και φυσιολατρικό τουρισμό.