Υποστηρίζω το Σκυριανό Άλογο

Translate this page

Παράλληλες Δράσεις

Συνεχώς προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για την καλύτερη διαβίωση των αλόγων στον φυσικό τους βιότοπο και την ανάδειξη της αξίας των σκυριανών αλόγων στη Σκύρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Έχουμε συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες όπως αυτό που διοργάνωσε ο Δήμος Σκύρου  στις 2-3 Μαΐου 2008 στη Σκύρο, με θέμα «Η διάσωση του Σκυριανού αλόγου στο όρος Κόχυλας», στο οποίο αναδείχθηκε με σαφήνεια, από όλους τους συνέδρους, η αναγκαιότητα συνέχισης της δράσης μας.

Επίσης με τη χρηματοδότηση φίλων του Σκυριανού αλόγου πραγματοποιήσαμε την παραγωγή ντοκιμαντέρ εξήντα λεπτών, στην Σκύρο, που παρουσιάζει  το Σκυριανό άλογο και δράσεις της Ένωσης μικρόσωμης φυλής αλόγων Σκύρου, το οποίο πολύ σύντομα θα είναι στην διάθεση των υποστηρικτών του αλόγου. Έγινε δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ  «Το Σκυριανό Αλογάκι» στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκύρου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο 2009. Προσκλήθηκαν όλοι οι ιπποτρόφοι, οι αρχές και οι κάτοικοι του νησιού. Οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και όλοι ενημερώθηκαν για την δράση της Ένωσης και τα προγράμματα στήριξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την άνοιξη του 2009 βοηθήσαμε το Δημοτικό Σχολείο Σκύρου στην προσπάθεια του να υλοποιήσει τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του νομού. Διαμορφώσαμε ένα χώρο όπου φιλοξενήσαμε έξι αντιπροσωπευτικά αλογάκια της φυλής, φτιάξαμε φυλλάδια και αφίσες και ενημερώσαμε τετρακόσια παιδιά από όλη την Εύβοια για το αλογάκι. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν να ξαναέρθουν. Επίσης φιλοξενήσαμε και δυο σχολεία από την Αθήνα στα πλαίσια παρόμοιων προγραμμάτων.

Οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Έχουμε πραγματοποιήσει στην Σκύρο, με την αρωγή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σκύρου, εκδηλώσεις ιππικής τέχνης (καλοκαίρι 2006), εκπαιδευτική εκδρομή για τα παιδιά στο κτήμα SILVA στην Κέρκυρα (Σεπτέμβριος 2007). Το καλοκαίρι του 2008 συνεργαστήκαμε με την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Εταιρίας στην πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε εκδρομές με παιδιά  στο όρος Κόχυλας.

Στηρίζουμε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπου γίνονται μαθήματα και δραστηριότητες με τα άλογα στα παιδιά, τα οποία έχουν εντυπωσιαστεί και δείχνουν απίστευτο ενδιαφέρον.

Επίσης έχουμε δημιουργήσει πρόγραμμα υιοθεσίας σκυριανών αλόγων.

other_actions_4
other_actions_3
other_actions_2
other_actions_1