Υποστηρίζω το Σκυριανό Άλογο

Translate this page

Περίθαλψη

Σημαντικό είναι το έργο της ομάδας μας, στην περίθαλψη άρρωστων και τραυματισμένων από διάφορες αιτίες αλόγων. Τα άλογα που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ύστερα από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, μεταφέρονται σε ιδιωτικά κτήματα της Ένωσης και με  καθημερινή βοήθεια και φροντίδα επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες μετά την πλήρη ανάρρωση τους.

Η Ένωση μας σε συνεργασία με το πρόγραμμα  Κατσαρέλιας-Simpson, στις 12-18 Ιουλίου 2007 κάλεσε κτηνίατρο από την Ολλανδία, ο οποίος επισκέφθηκε 20 άλογα και έδωσε πολύ χρήσιμες συμβουλές τόσο σε εμάς όσο και στους ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα για τα προβλήματα στα δόντια και τις οπλές.

Μετά απο ενέργειες του προγράμματος Κατσαρέλιας-Simpson σε συνεργασία με την  Ένωση από το Σεπτέμβριο του 2008 και κάθε χρόνο, ομάδα από την οργάνωση Greek Animal Foundation με κτηνίατρο, οδοντίατρο και πεταλωτή (ορθοπεδικό) επισκέ ίππους με προβλήματα υγείας στην Σκύρο.

Το καλοκαίρι του 2009 συνεργαστήκαμε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βοηθώντας την φοιτήτρια Τριανταφύλλου Δήμητρα να κάνει αιμοληψία από το ένα τρίτο του πληθυσμού των αλόγων που ζουν στην Σκύρο για την πτυχιακή της μελέτη. Τα αποτελέσματα θα μας ανακοινωθούν και θα κρατήσουμε δείγματα για να δημιουργήσουμε τράπεζα αίματος.

Οι ιδιοκτήτες έχουν μάθει για τη δραστηριότητα της ομάδας και απευθύνονται σε μας για τα προβλήματα των ίππων τους.

perithalpsi_4
perithalpsi_3
perithalpsi_2
perithalpsi_1